norelem deplasează – 26000
Grupul de produse 26000 de la norelem cuprinde șapte categorii:
- Arcuri de compresie
- Arcuri din elastomer
- Tampoane din cauciuc
- Plăci de amortizare
- Amortizoare structurale
- Arcuri pe gaz
- Amortizoare de șoc
Arcuri de compresie
Arcurile de compresie de la norelem constau dintr-o sârmă de profil dreptunghiulară din oțel crom-siliciu. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de arcuri elicoidale de compresie și sunt înfășurate în așa fel încât arcurile să reacționeze la presiune.
Arcurile de compresie sunt disponibile cu un diametru de 10-25 mm și o lungime de 25-305 mm. Ele pot fi utilizate până la o temperatură de regim de 230° C. Profilul special al arcurilor de compresie norelem permite sarcini alternante sau continue enorme.
Gama distinge între patru arcuri de compresie diferite. În acest scop, arcurile elicoidale de compresie individuale sunt împărțite în patru grupe de culori. Tipul de arc este determinat de forța necesară.
Verde – este utilizat pentru sarcini ușoare
Albastru – pentru sarcini medii
Roșu – pentru sarcini grele și
Galben – pentru sarcini deosebit de grele
Caracteristicile arcului de compresie, cum ar fi lungimea, diametrul, forța și culoarea, sunt toate conforme cu standardul ISO 10243. Acest standard specifică, printre altele, dimensiunile de montare și toleranțele arcurilor de compresie cu secțiune transversală dreptunghiulară.
Fiecare arc de compresie, de la verde la galben, este disponibil în aceleași lungimi și diametre. Acest lucru le face ușor de înlocuit, chiar dacă este necesară o treaptă de încărcare diferită.
Pe lângă faptul că sunt utilizate în construcția de scule și mașini, arcurile de compresie sunt, de asemenea, utilizate în construcția de dispozitive. Versatilitatea lor face ca arcurile de compresie să fie un obiect de larg consum în industrie. În principiu, însă, se poate spune că arcurile de compresie sunt utilizate atunci când o piesă de mașină trebuie să fie deplasată.
Arcuri din elastomer
Arcurile din elastomer izolează și amortizează zgomotul transmis prin aer și prin structură. Prin urmare, arcurile sunt utilizate pentru a amortiza masele în mișcare și servesc la izolarea surselor de vibrații. Ele se caracterizează printr-o capacitate de încărcare mecanică ridicată și o durată de viață lungă. Chiar și cu un reglaj rigid, arcul din elastomer are un grad ridicat de elasticitate la șoc.
Deoarece nu necesită întreținere, arcurile din elastomer sunt un lucru mai presus de toate: economice!
Pe lângă avantajele menționate mai sus, trebuie menționat și faptul că arcul din elastomer nu se rupe, chiar și în caz de supraîncărcare puternică. Acest fapt contribuie la protecția oamenilor și a mașinilor.
Rezistența la uleiuri și unsori completează profilul arcului din elastomer. Toate cerințele de calitate pentru arcurile din elastomer de la norelem se bazează pe standardul DIN ISO 10069-1.
Gama norelem include următoarele variante de arcuri din elastomer:
Tampoane din cauciuc
Tampoanele din cauciuc aparțin familiei de produse de elemente de amortizare. Acestea se numără printre cele mai utilizate elemente structurale și standard pentru montanții elastici din industrie. Acesta este motivul pentru care tampoanele din cauciuc sunt utilizate într-o mare varietate de domenii de utilizare. Tampoanele amortizează și atenuează vibrațiile de pe mașină și absorb energia cinetică.
Tampoanele din cauciuc de la norelem se caracterizează prin amortizarea și atenuarea excelentă a șocurilor, precum și prin robustețea lor.
Aceste proprietăți sunt deosebit de avantajoase pentru forța de impact și accelerația recurentă cu un opritor final.
La alegerea unui tampon din cauciuc adecvat trebuie să se țină cont de următoarele aspecte:
Tampoanele din cauciuc sunt mai puțin elastice în cazul solicitării la forfecare decât în cazul solicitării la compresiune.
Tampoanele din cauciuc sunt disponibile în diferite grade de duritate în gama norelem. Amortizarea sigură și durabilitatea sunt garantate de combinația de cauciuc natural, oțel și oțel inoxidabil.
Fie că este vorba de tampoane din cauciuc cu filet interior sau exterior, norelem oferă tampoane din cauciuc pentru a se potrivi cerințelor dumneavoastră de montare. norelem clasifică diferitele tampoane din cauciuc în funcție de „tipul de tampon din cauciuc”. Acesta indică posibilitățile de utilizare ale tamponului din cauciuc cu filet în mașină sau în industrie.
În gamă sunt incluse următoarele tampoane din cauciuc:
- Tampoanele din cauciuc din grupul de produse de tip A au un filet exterior pe ambele părți.
- Tipul B are un filet interior și un filet exterior în partea opusă.
- Tampoanele din cauciuc din grupul de produse de tip C au un filet interior la fiecare capăt.
- Tampoanele din cauciuc de tip D au un filet exterior și un strat protector din cauciuc natural pe suprafața vizibilă ca amortizor pentru a limita cursa elastică a maselor în mișcare.
- Singura diferență între tampoanele din cauciuc de tip E și cele de tip D este filetul interior.
Plăci de amortizare
Plăcile de amortizare sunt utilizate pentru a reduce încărcările prin șoc individuale. Cu alte cuvinte, acolo unde încep vibrațiile și trebuie să fie atenuate cât mai repede posibil.
Plăcile de amortizare de la norelem sunt fabricate din polieteruretan celular. Materialul permite plăcilor de amortizare să reziste la încărcarea prin șoc și să absoarbă eficient încărcarea de durată.
Plăcile se montează prin simpla lipire a acestora. Prin urmare, suprafața de amortizare poate fi mărită prin simpla amplasare a plăcilor de amortizare una lângă alta. Dacă suprafața este apoi prea mare, plăcile de amortizare pot fi ulterior adaptate în ceea ce privește dimensiunile.
Densitatea plăcilor de amortizare este diferențiată prin culori. Prin urmare, fiecare culoare are următoarea semnificație:
- Roșu = moale (densitate 165 kg/m³)
- Verde = mediu (densitate 460 kg/m³)
- Bordeaux = tare (densitate 1000 kg/m³)
Amortizoare structurale
Amortizoarele structurale de la norelem sunt un tip de amortizoare de vibrații utilizate pentru a reduce vibrațiile și zgomotul în mașini și instalații. Acestea sunt montate în punctele de legătură dintre piesele mașinii sau ale instalației pentru a reduce transmiterea vibrațiilor și a zgomotului. Aceste amortizoare structurale sunt fabricate dintr-un material elastic care absoarbe energia vibrației și astfel împiedică transmiterea acesteia către alte părți ale sistemului.
Amortizoarele structurale sunt un element important în industria constructoare de mașini, deoarece prelungesc durata de viață a mașinilor prin absorbția vibrațiilor.
Amortizoarele structurale de la norelem sunt dezvoltate special pentru a satisface cerințele industriei constructoare de mașini. Acestea sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și oferă o durată de viață lungă, precum și o rezistență ridicată la vibrații și oscilații. În plus, acestea sunt ușor de instalat și pot fi adaptate la diferite tipuri de elemente de mașini.
În gamă sunt incluse următoarele variante:
Arcuri pe gaz
Arcurile pe gaz controlează, frânează și deplasează masele fără un efort mare. Ele sunt utilizate în ingineria construcțiilor pentru mișcări amortizate (deschidere, închidere și reglare) ale clapetelor, capacelor sau capotelor. Datorită rezistenței lor ridicate la coroziune și a întreținerii reduse, arcurile pe gaz reprezintă o soluție foarte convenabilă pentru proiectanți. Arcurile pe gaz sunt utilizate în domenii precum construcția de mașini, instalații și dispozitive. De asemenea, pot fi găsite în industria mobilei, în aparatele de uz casnic și în echipamentele sportive, precum și în industria auto.
Arcurile pe gaz de la norelem sunt umplute cu azot și ulei și pot rezista la temperaturi de regim cuprinse între -20° C și +80° C.
Varianta din oțel inoxidabil a arcurilor pe gaz conține ulei care îndeplinește reglementările FDA 21 CFR 178.3570. Acest lucru înseamnă că arcurile pe gaz din oțel inoxidabil pot fi utilizate și în industria de prelucrare a alimentelor.
Amortizoare de șoc
Amortizoarele de șoc frânează rapid și ușor masele în mișcare. Acest lucru le face potrivite pentru utilizarea în dispozitive de manipulare, unități rotative și pivotante, cilindri liniari și multe alte aplicații industriale - în special în automatizare. Amortizoarele sunt utilizate în principal în mașini și instalații pentru a amortiza mișcările și a reduce vibrațiile. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru a prelungi durata de viață a mașinilor și a instalațiilor prin reducerea sarcinii asupra componentelor.
Amortizoarele de șoc funcționează conform principiului fizic de bază al conservării energiei. Acestea absorb energia unei mase și transformă energia cinetică în căldură cu ajutorul frecării (curgerea internă a uleiului). Energia termică rezultată este transferată către corpul cilindrului din amortizorul de șoc și disipată în mediul înconjurător.
Amortizoarele de șoc de la norelem sunt disponibile în diferite dimensiuni și variante și pot fi utilizate pentru o varietate de aplicații.
norelem oferă amortizoare de șoc fabricate din oțel sau oțel inoxidabil, care sunt, de asemenea, adecvate pentru intervale de temperatură cuprinse între -50° C și +120° C.